gode venner

Kære du.

Jeg håber for dig, at du allerede har én eller et par rigtig gode venner, for det er SÅ vigtigt for hvordan du trives i din hverdag.

Dine relation til et eller flere mennesker er meget afgørende for din personlige udvikling, og for din livskvalitet, uanset om du er ung eller voksen.

venner

Har du ikke på nuværende tidspunkt en rigtig god ven, eller flere rigtig gode venner så vil jeg her give dig nogle tip til hvad du kan gøre, og hvad der skal til for, at du også kan få en rigtig god ven.

 

Men hvad er en rigtig god ven?

Du kan have en, få, eller mange gode venner, det er ikke det vigtigste.

Hellere én, eller få rigtig gode venner, end mange venner som kalder sig gode venner, men dybest set ikke er det når det kommer til stykket.

1.

En rigtig god ven (eller veninde) er en som du har tillid til, som er loyal og accepterer dig for den du er, både på dine gode, og dine mindre gode dage.

2.

Rigtig gode venner er også åbne og ærlige. De er til at stole på, og på en kærlig måde tør de fortælle dig, når eller hvis der er noget de ikke er tilfredse med hos dig, eller hvis de ikke er enige i de beslutninger du træffer, kun fordi de vil dig dit bedste.

 

3.

Venskab og en god relation bygger altså på egenskaberne: tillid, åbenhed, troværdighed, ærlighed og loyalitet.

 

 

Du vil tiltrække de rigtige gode venner hvis du viser bl.a disse egenskaber i praksis.

At du:

  • holder det du lover
  • ikke sladrer om dine venner
  • du er ærlig på en kærlig måde
  • kommer til de ting I har aftalt
  • kommer til tiden, når I har aftalt at mødes
  • accepterer og respekterer, at I ikke altid er enige
  • lytter til dine venners kritik, og ved at det ikke handler om dig, men om det du gør eller siger, så tag det ikke personligt
  • tør have dine egne meninger, og tør sige dem højt, så dine venner ”ved hvor de har dig”

 

venner

Hvad er det du søger hos gode venner?

Jeg vil også anbefale dig at overveje:

Hvilke værdier eller holdninger søger du efter hos gode venner, hvad er vigtigt for DIG.

Der er en ven til alle, det gælder bare om at finde den eller de rigtige.

Vi har ikke allesammen de samme værdier og holdninger. Du kan f.eks. synes, at din familie, eller sundhed er særlig vigtigt, og det er ikke alle der synes det samme, men de synes måske at shopping og fjernsynskiggeri er er særlig vigtigt.

Det er en god ide at I har en eller flere fælles holdninger/værdier, for det vil give størst chance for at jeres venskab holder. Men det er selvfølgelig også vigtigt at respektere og give plads til forskelligheder.

 

Det er også vigtigt at du selv tager initiativ:

Det er vigtigt at du tager initiativ til at opsøge nogen mennesker, og vise at du er interesseret, og ikke bare sidde og vente på at de kommer til dig.
Måske skal du overveje nye fritidsaktiviteter, eller en ny hobby, hvor du kan møde nogle menneske der har samme interesser som dig.

Du kan også starte med at finde nye venner online – det kan f.eks. være i forskellige Facebookgrupper.

Øv dig i at turde tale med nogen du ikke kender i forvejen. Måske er der en person der rigtig gerne vil tale med dig, men som ikke selv tør tage initiativet.

Jeg ved at ingen ønsker at føle sig afvist, men heller finde ud af at I ikke skal noget sammen, end at miste en god chance. Og selvom du måske er blevet afvist eller forladt af én god ven, så er det ikke ensbetydende med at det vil ske igen.

Vær tålmodighed.
Rigtig gode venskaber bliver ikke til på èn dag. Det tager ofte noget tid at pejle sig ind på hinanden. Der skal måske flere snakke til, inden I finder ud af om I har det tilfælles som I begge søger.

 

Tro på dig selv.

Det kan være din selvtillid og dit selvværd ikke er så højt som du ønsker dig, og derfor betyder at du er bange for at tage initiativ, at du ikke føler dig god nok, og er bange for hvad andre vil tænke om dig.

Jeg vil dog virkelig anbefale dig at du ikke laver om på dig selv, for at få gode venner. Du skal stå ved den DU er.
Jo mere du hviler i dig selv, og viser hvem du er, jo mere ærlighed og åbenhed vil der komme i jeres relation og venskab.

Hvis det er tilfældet, at du er for usikker på dig selv, så vil jeg virkelig anbefale dig at få hjælp til at tro mere på dig selv.

 

Stadig usikker på hvad du skal gøre?

Har du brug for hjælp til at tro på dig selv, eller få flere tip pg gode råd til at finde en ven?

Så kontakt mig, og book en gratis afklarende samtale. Så fortæller jeg dig hvordan et coachingforløb foregår.

Husk, at der findes en eller flere gode venner til dig også.

 

Coach og familierådgiver

Kontakt

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *